Съюз на Математиците в България - Секция Сливен

Отиване към съдържанието

Главно меню

45-та Пролетна конференция на СМБ

От 6 до 10 април в Плевен се проведе 45-тата традиционна Пролетна конференция на Съюза на математиците в България. Форумът бе под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която присъства на откриването на конференцията в зала "Емил Димитров" на читалище Съгласие. В програмата бяха включени научни съобщения, доклади по покана, юбилейни доклади, дискусии, представяне на европейски образователни проекти, както и квалификационни курсове за учители. В рамките на конференцията бе представено Тринадесетото национално изложение за литература по математика, информатика и информационни технологии и за шестнадесети пореден път - Научната секция на Ученическия институт по математика и информатика, където ученици от цялата страна представиха резултатите от целогодишната си работа по избрани от тях проекти. За наградите се конкурираха 80 ученици, разработили 62 проекта по математика, информатика или информационни технологии, и 30 научни ръководители – учители, учени, представители на бизнеса. Традиционно силно бе участието на представителите от ПМГ "Добри Чинтулов" - Сливен. Грамоти за отлично представяне получиха следните проекти на ученици от ПМГ:

Александър Евгениев Таргов от 12. д клас за проекта си "BlueDrive". Научен ръководител на Александър е Мартин Лаков, SAP Labs Bugaria, София. Възпитаникът на ПМГ получи и оценка Отличен 6.00 за ПУ „Паисий Хилендарски“.


Бисер Пламенов Атанасов от 9. г клас за проекта "Дистанционно управление на камера чрез Bluetooth". Научен ръководител на Бисер е Петър Стоянов, Астра Пейджинг ЕООД, Сливен.


Йордан Младенов Йовчев от 11. в клас за проекта "PlaneRadar – следене на самолети в реално време с помощта на ТВ тунер". Научен ръководител на Йордан е също Петър Стоянов, Астра Пейджинг ЕООД, Сливен.
Грамоти за много добро представяне получиха Стоян Георгиев Минчев от 9. в клас за проекта си "ENVIRON - мониторинг на микроклимат в помещение" с научен ръководител Петър Стоянов, Астра Пейджинг ЕООД, Сливен; Радослав Станимиров Мъндев от 10. г клас за проекта "Colorduino – уред за разпознаване на цветове" с научен ръководител Екатерина Господинова, учител в ПМГ Сливен, и Калоян Драгомиров Драгиев от 11.клас за проекта "Linkzone - локална мрежа" с научен ръководител Анастас Долушанов, Digital Voivode, Сливен.

Със специална грамота ЗА ОБРАЗОВАТЕЛЕН СОФТУЕР бе отличена Росина Иванова Петрова от 12. д клас за проекта си за уеб сайт "Аз и Матурата" с научен ръководител Христина Ангелова, учител в ПМГ „Добри Чинтулов”, Сливен.

Бисер Пламенов Атанасов получи и допълнителна награда от Светлин Наков - един безплатен семестър в Софтуерния университет.

Росина Петрова също получи специалната награда на MusalaSoft, както и оценка Отличен 5.80 за кандидатстване в Пловдивския университет.

Участниците, които се представят отлично на конференцията и не са в последния клас на средното си образование, получават покана за участие в триседмичната Лятна изследователска школа на УчИМИ, в която има и международно участие.

Назад към съдържанието | Назад към главното меню